Д-р Георги Боздуганов    Това е най-решителната битка за крайния

...
Д-р Георги Боздуганов    Това е най-решителната битка за крайния
Коментари Харесай

“България - военният трофей на Путин” – сценарият е реален, ако не помогнем всячески на Украйна

Д-р Георги Боздуганов

    Това е най-решителната борба за крайния излаз. Кръстопът е. В случай че падне Херсон украинците печелят войната и кремълският сатрап си отива. Вероятно без никакво бавене. Ще има финален мир, когато се реши въпросът за връщането на Крим - с оръжие или договаряния. Съдбата на останалите окупирани територии е с по-второстепенно значение. Европейският съюз става все по-твърд в позициите си и от през вчерашния ден е ясно, че в Съединени американски щати няма да има промени в политиката към Украйна, без значение от вътрешните политически битки и резултата от идните избори.

Ядрената опасност на Путине блъф за наивници или психологично заболели

 Руските политици и олигарси ще избият децата си, които живеят свръхлуксозно, харчейки милиони в неприятния Запад? Путин - щерка си и внуците си в Холандия, а Лвров - своята в Ню Йорк? Хайде…
       Къде сме ние? Във война сме. На Украинския фронт се бори цивилизования Запад против съветския безчовечен Изток. (Цит. по Карл Маркс) Приказките за “специална интервенция ”, “прочистване от нацисти ” и “връщане на изконни земи ” са откровена кагебистка неистина.  Уверен съм, че най-сетне страната ни би трябвало недвусмислено да покаже своята цивилизационна евратлантическа принадлежност и да инкриминира основаните от кремълския путинизъм политически обединения. 

Възможна първа стъпка е 

касирането на мандатите на проникналите  в Народното събрание копейковци

  Направено е през юли 1941 година с мандатите на комунистическите депутати, въпреки и при друга конституция. Тогава, макар двуседмичните увещания, те отхвърлят да се отрекат от кремълската инструкция — курс на въоръжена битка за събаряне на държавното управление.(Правителство, с което Съюз на съветските социалистически републики поддържа естествени дипломатически връзки и което приема руската молба да бъде медиатор за договаряния с Хитлер?) Някои ще възразят, че през днешния ден живеем в друго време:

— но, няма подобен закон — да се приеме;

— но, подобен акт не подхожда на конституцията — да се промени;

— но, такива правила няма в европейските страни — да ги одобряват, вместо да търпят финансирани от Кремъл партии, като Алтернатива за Германия, партията на льо Пен и други, устремени да разрушат ЕС;

— но, ще има митинги, тъй като не е демократично— да има.

 Демокрация от Русия - питайте Навални и другите политически пандизчии. Протести защо? За налагане на нова окупация, в каквато живяхме 45 години? За ново робство и московска милиционерщина?

       Във време на война сходни причини са нелепи, с изключение на за тези, които желаят московска тирания и преобразяване на Отечеството в евразийски придатък. 

      Такива инициативи обаче могат да бъдат сполучливи единствено с общо единодушие на главните политически сили. Настоящата фиксация върху битката с корупцията и санкциониране на осъществените обири е похвална, само че нямам доверие да реализира забележителен резултат. Още повече, тя никога не е сплотяваща идея. Първо, народът е извънредно разлъчен в оценката си за хипотетичните причинители — серията от избори го сподели, и второ, не съм чул, нито видял някой, който е гепил доста пари да ги е върнал или отишъл в пандиза. В най-хубавия случай ще се усили емигрантският контингент в Дубай или други екзотични дестинации. Установяването на мощен правов ред и финансова дисциплинираност с нужните законови промени е наложително, само че ще има резултат най-вече в бъдеще време.

       Днес залогът е голям - длъжни сме

 да помогнем по всякакъв начин на Украйна

 и да се освободим от путинските сътрудници за въздействие, които потриват ръце. Длъжни сме да успеем. Нямам никакво предпочитание, след “България - военният трофей на Сталин, да пиша в емиграция “България - военният трофей на Путин ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР